Se spune adesea că frumusețea vine din interior, iar asta nu exclude ceea ce mănânci. Nu există alimente miraculoase care să dea timpul înapoi cu 20 de ani, însă poți să arăți și să te simți mai tânăr cu ajutorul unei diete sănătoase.
Există o serie de alimente care pot încetini procesul de îmbătrânire, iar rezultatele au la bază studii și date științifice, potrivit lovefood.com
Un studiu din 2021 a arătat că migdalele au redus aspectul ridurilor și pigmentarea la femeile cu piele deschisă, aflate în postmenopauză, care au consumat doi pumni de migdale zilnic timp de șase luni. Migdalele sunt bogate în acizi grași esențiali și furnizează aproape 7 mg de vitamine E antioxidantă.
Morcovii, dar și alte fructe și legume portocalii sau roșii au un efect cosmetic asupra pielii caucazienilor, oferindu-le o strălucire aurie. Un studiu din revista Behavioral Ecology a descoperit că acest fenomen a crescut percepția oamenilor asupra atractivității faciale.
Zmeura, căpșunele și afinele conțin ingrediente puternice antioxidante și antiinflamatoare care protejează împotriva descompunerii colagenului. În plus, par să îmbunătățească sănătatea bacteriilor intestinale, care, la rândul lor, pot reduce pierderile osoase asociate cu vârsta. Relatează ziare.com