500 de lei amendă, dacă bei pe stradă

Genul acesta de sancțiuni, sunt menite pentru a reduce consumul de alcool

În mai toate statele lumii, obiceiurile sociale și legile privind consumul de alcool în public variază semnificativ. Dacă ne referim la termenul de spațiu public, în acest context, ne referim la spațiile exterioare, cum ar fi drumurile, aleile sau parcurile, sau într-un vehicul în mișcare.

De exemplu, consumul de alcool în baruri, restaurante, stadioane și alte astfel de unități, nu este în general considerat a fi „în public”. Se știe că aceste unități sunt deschise publicului larg, deci nu se aplică.

În unele țări, cum ar fi Statele Unite, Norvegia, Polonia, India și Sri Lanka, consumul de alcool în public este condamnat sau interzis. La fel se întâmplă și în țările cu majoritate musulmană în care alcoolul este legal. În alte țări, cum ar fi Portugalia, Spania, Germania, Regatul Unit, Noua Zeelandă, Japonia și China, consumul de alcool și intoxicația în public sunt acceptabile din punct de vedere social. Cu toate astea, este posibil să nu fie în întregime legale.

De exemplu, în Statele Unite, scopul declarat al acestor legi este de a restricționa intoxicația publică. În special actul periculos de a conduce un vehicul în stare de ebrietate. Legile privind recipientele deschise sunt legi de stat, mai degrabă decât legi federale, prin urmare, acestea variază de la un stat la altul.

Legea face referire clară la cei peste 18 ani, iar cei care sunt prinși pot primi o amendă de 500 de lei pe loc. Genul acesta de sancțiuni, spun autoritățile, sunt menite de a reduce consumul de alcool, și mai ales acolo unde legea spune clar că este un spațiu public.rel playtech.ro

 

alcohol 2022 11 16 21 06 31 utc 500 de lei amendă, dacă bei pe stradă

Next Post

Cum arată bărbatul care a băut 30 de ani un litru de alcool pe zi

lun dec. 5 , 2022
Tan, un bărbat din orașul Ziangyang din provincia Hunan, i-a șocat pe medici cu problema lui de sănătate. Pensionarul a […]
baut 1 Cum arată bărbatul care a băut 30 de ani un litru de alcool pe zi