A ÎNCEPUT MARATONUL ECOLOGIZĂRII ÎN GEOPARC “PLATOUL MEHEDINȚI”

 A luat start  Maratonul Ecologizării în Geoparc „ Platoul Mehedinți” ! Proiectul a început în comuna Ponarele, cu acțiunea „ facem Ponoarele boboc”.  Întrucât această zonă a județului are un puternic impact turistic, s-a început cu curățirea Lacului Zaton, o mândrie pentru mehedințeni, fiind cel mai mare lac carstic din România. Aici toate pet-urile și deșeurile de pe margine au fost adunate. Conștientizând cât de important este să trăim într-un mediu curat, la această acțiune, s-au alăturat inclusiv turiștii ce se aflau în zonă.

ponoarele 3 A ÎNCEPUT MARATONUL ECOLOGIZĂRII ÎN GEOPARC “PLATOUL MEHEDINȚI”

 Norocoșii nu sunt doar ponorenii, proiectul ,, Maratonul Ecologizării ,, va continua, în perioada următoare, în toate cele 17 comune de pe raza Geoparc „ Platoul Mehedinți”. În acest week-end, Lacul Zăton, un obiectiv turistic la județului Mehedinți, situat chiar lângă Podul lui Dumnezeu, un monument natural unic în Europa, a fost curățat de către zeci de tineri voluntari. Ba mai mult de atât, la acțiune s-au alăturat inclusiv turiștii ce se aflau cazați în zonă.  Familia Bogdan , de exemplu, a venit special de la Craiova pentru a participa la strângerea de pet-uri și resturi menajere din zona Lacului Zaton.

Inițiatorii proiectului „Maratonul de ecologizare” au fost rangerii de la Georparc „Platoul Mehedinți ”, cărora li s-au alăturat și reprezentanții Asociației Mod of Life. Acest maraton , este prima acțiune de ecologizare  de mare amploare din Mehedinți, menită să implice la un loc cetățeni, instiuții publice,chiar și ONG-uri; astfel încât, zona de munte a județului nostru , să fie complet igienizată.

ponoarele 1 A ÎNCEPUT MARATONUL ECOLOGIZĂRII ÎN GEOPARC “PLATOUL MEHEDINȚI”

Prezentă la startul maratonului de ecologizare a fost și Ramona Cupă, vicepreședintele Consiliului Județean Mehedinți, care de-a lungul timpului a arătat ce însemnătate au bogațiile naturii, cele cu care județul Mehedinți a fost înzestrat. Ramona Cupă , s-a implicat activ, a adunat gunoaiele și resturile menajere de pe marginea Lacului Zăton; astfel încât, peisajul să nu mai fie unul dezolant, ci unul curat și plăcut impresionant atât pentru turiști, cât și pentru noi, mehedințenii. Președintele PMP Mehedinți, a subliniat în mai multe rânduri cât de importantă este valorificarea potențialului turistic al județului nostru.

ponoarele 4 A ÎNCEPUT MARATONUL ECOLOGIZĂRII ÎN GEOPARC “PLATOUL MEHEDINȚI”

Cetățenii trebuie să dea dovadă de responsabilitate civică, să mențină curățenia; dar mai mult decât atât, să aprecieze obiectivele cu care județul nostru a fost înzestrat! Zona în care s-a făcut curățenie duminică, atrage ca un magnet turiștii din întreaga țară și face cinste,cu potențialul ei, județului nostru.

  • ponoarele 5 1 A ÎNCEPUT MARATONUL ECOLOGIZĂRII ÎN GEOPARC “PLATOUL MEHEDINȚI”
  • ponoarele 2 A ÎNCEPUT MARATONUL ECOLOGIZĂRII ÎN GEOPARC “PLATOUL MEHEDINȚI”
  • ponoarele 6 A ÎNCEPUT MARATONUL ECOLOGIZĂRII ÎN GEOPARC “PLATOUL MEHEDINȚI”

Next Post

BĂTRÂNĂ DECEDATĂ DIN CAUZA UNUI RADIATOR

lun apr. 5 , 2021
O femeie de circa 85 de ani din localitatea Cerneți și-a găsit sfârșitul într-un incendiu ce i-a cuprins locuința. Vecinii […]
Incendiu BĂTRÂNĂ DECEDATĂ DIN CAUZA UNUI RADIATOR