ACȚIUNE DE ECOLOGIZARE : “TOPOLNIȚA ARE NEVOIE DE TINE! IMPLICA-TE! “

pozaaa 1 ACȚIUNE DE ECOLOGIZARE : “TOPOLNIȚA ARE NEVOIE DE TINE! IMPLICA-TE! “

 Șirul acțiunilor de ecologizare a râurilor continuă în județul Mehedinți!  “ Topolnița are nevoie de TINE!  Implică-te ! ” este o nouă activitate organizată ieri în cadrul “Săptămânii Apelor ”!  Combaterea și prevenirea poluării cu plastic a apelor, a fost înțeleasă de către mehedințeni întrucât la evenimentul organizat ieri în localitatea Cireșu , pe lângă organizatori, au fost prezenți 35 de participanți, printre care și tineri voluntari.

  Acțiunea  “Topolnița are nevoie de TINE!  Implică-te ! ” a fost organizată cu scopul de a informa și conștientiza  cetățenii cu privire la cât de important este să păstrăm albiile râurilor curate. Activitatea de ieri, s-a desfășurat pe raza localității Cireșcu, fiind o altă acțiune de ecologizare din seria de evenimente cuprinse în  “Săptămâna Apelor ” .

“Săptămâna  Apelor ” a fost organizată cu ocazia Zilei Internaționale a  Râurilor , dar și a zilei Mondiale a Apei, iar inițiatorii la nivelul județului privind ecologizarea  râurilo , au fost nimeni alții decât  reprezentanții Geoparcului “ Platoul Mehedinți ”, în parteneriat , bineînțeles, cu  Asociația Mod of Life.

liviu mazilu si chirila ACȚIUNE DE ECOLOGIZARE : “TOPOLNIȚA ARE NEVOIE DE TINE! IMPLICA-TE! “

Pe lângă  strângerea de PET-uri , deșeuri și resturi menajere de pe marginea râului Topolnița, participanții au avut parte de o serie de activități. Aceștia au participat la o incursiune cu barca și caiacul pe râul Topolnița până la intrarea în peștera, unde biologii le-a facut cunoscută, celor prezenți, lumea speciilor  protejate de plante, pești și lilieci ce traiesc în această zonă.

canoie ACȚIUNE DE ECOLOGIZARE : “TOPOLNIȚA ARE NEVOIE DE TINE! IMPLICA-TE! “

Calitatea, dar și cantitatea apelor din Mehedinți  depinde în mare măsură și de implicarea cetățenilor în activitățile de ecologizare. La acțiunea de ieri au fost 35 de participanți, printre care și tineri voluntari, care s-au implicat activ în ceea ce privește ecologizarea  și curățirea râului Topolnița.

Prezent la acțiunea de ieri , a fost și senatorul PSD Mehedinți , Liviu Mazilu. Acesta fiind și președinte al Comisiei de Ape și Păduri din Senatul României  a dat dovada, de-a lungul timpului, de implicare în ceea ce priveste  combatea poluarii apelor. Alături de el, a fost și deputatul PSD Mehedinți, Alin Chirilă, care, de asemenea, s-a implicat necondiționat în bunăstarea mehedințenilor.  Cei doi social-democrați, doresc ca mehedințenii să înțeleagă fapul că menținerea și păstrarea  unui mediu curat înseamnă, de fapt, sănătatea publică.

alin chirila ACȚIUNE DE ECOLOGIZARE : “TOPOLNIȚA ARE NEVOIE DE TINE! IMPLICA-TE! “

Pentru propria sănătate, cetățenii trebuie să păstreze apele curate nu doar de Ziua Mondiala a Apei, ci în fiecare zi a anului.

Next Post

DEPUTATUL CORNEL FOLESCU, ALĂTURI DE SEVERINENII CARE AU IEȘIT LA PROTEST ÎN ACEST WEEKEND!

lun mart. 22 , 2021
Oamenii sunt sătui de restricții și au decis să iasă în stradă în mai multe orașe din România, printre care […]
cornel folescu 1 DEPUTATUL CORNEL FOLESCU, ALĂTURI DE SEVERINENII CARE AU IEȘIT LA PROTEST ÎN ACEST WEEKEND!