AJUTOR DE 2000 DE LEI PENTRU MAMELE CU POSIBILITĂȚI MATERIALE REDUSE

Ajutorul ar urma să se acorde în primele trei luni de la naştere

Proiectul privind ajutorarea mamelor cu posibillități reduse  se află în dezbatere publică, iar autoritățile mizează pentru finanțarea acestui program pe bani europeni.

indemnizatie AJUTOR DE 2000 DE LEI PENTRU MAMELE CU POSIBILITĂȚI MATERIALE REDUSE

Procedura de acordare a trusourilor  pentru nou-născuți, de care vor beneficia mamele cu posibilități materiale reduse, a fost pusă în consultare publică de către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Potrivit propunerii, sprijinul financiar, consta în tichete sociale în valoare de câte 2.000 lei/nou născut, acordate electronic, va fi susținut din fonduri europene, prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) și va putea acoperi achiziția de alimente, scutece, îmbrăcăminte sau articole sanitare și medicale pentru mamă și copil.

Tichetele se vor acorda în primele 3 luni de la naștere, după cum urmează:

  • mamelor cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat
  • mamelor din familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei mamelor minore;
  • mamelor care se află în situație de risc (exemplu: persoanele cu dizabilități);
  • mamelor aflate temporar în situații critice de viață (victime ale calamităților, violenței domestice, persoane dependente, etc.)

În urma adoptării Hotărârii de Guvern, MIPE va fi în măsură să înceapă derularea proiectului, iar trusourile pentru nou născuţi vor ajunge la beneficiarii care au cea mai mare nevoie de acest sprijin. Ajutoarele vor fi distribuite utilizând mijloace electronice moderne şi, cel mai important, vom utiliza un flux de lucru deja funcţional, cu rezultate foarte bune.

Next Post

CANICULĂ ȘI ÎN LOCUINȚE

mie aug. 4 , 2021
Căldura poate deveni insuportabilă, mai ales pe timpul nopții Canicula ne-a invadat inclusiv propriile locuințe, iar numărul persoanelor care nu […]
combatere canicula casa CANICULĂ ȘI ÎN LOCUINȚE