AL 2-LEA CEL MAI MARE ZĂCĂMÂNT DE CUPRU, VÂNDUT TURCILOR. Nouă ce ne mai rămâne?!

Tot ce a mai rămas valoros României , se pare ca este vandut strainilor!  Al doilea cel mai mare zăcământ de cupru din România a ajuns pe mâna turcilor cu doar câteva săptămâni înainte ca prețul sa explodeze. Coaliția de guvernare și-a dat acordul ca cele peste 200 de milioane de tone de cupru să fie înstrăinate.

moldomin AL 2-LEA CEL MAI MARE ZĂCĂMÂNT DE CUPRU, VÂNDUT TURCILOR. Nouă ce ne mai rămâne?!

Spre finalul lunii martie, românii care țin la bunurile naționale și mai ales la bogățiile din subteran, atâtea câte ne-au mai rămas, aflau cu tristețe că cele peste 200 de milioane de tone de cupru de la Moldomin nu mai sunt ale României. „Averea” a fost vândută turcilor, iar la scurt timp, prețul cuprului a explodat, ajungând la cea mai mare valoare din ultimul deceniu.

Rezervele de cupru ale companiei, concentrate in zona Moldova Noua, sunt estimate la circa 200 de milioane de tone, ceea ce ar Înseamna 30% din rezervele naționale. Timp de 10 ani ,Moldomin era scoasă la licitație, statul român nu a fost în stare să facă  nimic  în acești 10 ani pentru a salva societatea  din insolvență  și să o transforme  într-o afacere de succes, într-o afacere profitabilă pentru țara noastră.

Reacții au venit și de la șeful PSD, Marcel Ciolacu. „Este vorba de peste 200 de milioane de tone de cupru. Ca o întâmplare, luna aceasta prețul cuprului a urcat la cel mai ridicat nivel din ultimul deceniu pe plan mondial, adică aproape 10.000 de dolari pe tonă. Asta se numește jaf național, șmecherie făcută și gândită în laboratoarele acestui guvern”, a răbufnit liderul social-democrat.

Next Post

O TÂNĂRĂ SEVERINEANCĂ VA REPREZENTA ROMÂNIA LA CAMPIONATUL EUROPEAN

mar mai 11 , 2021
 După ce a adus acasă trofeul de la Cupa României, tânăra severineancă Silviana Popescu, a reușit să mai caștige încă […]
tanara severineanca O TÂNĂRĂ SEVERINEANCĂ VA REPREZENTA ROMÂNIA LA CAMPIONATUL EUROPEAN