Alimentul care îți fură 36 de minute din viață când il consumi

Un aliment foarte iubit de romani este mai periculos decat s-ar fi crezut. Un studiu efectuat de cercetatorii de la Universitatea Michigan a analizat impactul a peste 5.800 de alimente asupra longevitatii, iar unul dintre ele se pare ca scurteaza viata cu 36 de minute. Nimic însă nu este mai nociv decât un hot dog. hot dog-ul reduce speranța de viaţă cu 36 de minute din cauza nivelului ridicat de sare, grăsimi saturate și conservanți. Hai să vedem care sunt alte alimente toxice pentru organism, dar și cum ne prelungim viața cu 13 minute de fiecare dată când consumăm un anumit fruct. Așadar, pe lista alimentelor care reduc speranța de viață se află: gogoșile, cartofii prăjiți, carnea la grătar, pâinea prăjită și mezelurile, băuturile dulci, dar și alcoolul.

Un hot dog îți scurtează viața cu 36 de minute.

 

Alte alimente toxice:

 

Băuturile dulci

Un studiu din 2017 a asociat consumul unui pahar zilnic de băuturi îndulcite cu un risc de mortalitate mai mare cu 7%. De exemplu, o Cola-Cola de 330 de ml are 139 de calorii și 35 de grame de zahăr, adică peste cantitatea zilnică recomandată.

Alcoolul

Alcoolul este un factor de risc în mai multe tipuri de cancer, inclusiv cancerul de sân, gură și esofag. O sticlă de vin pe săptămână este doza maximă recomandată în Marea Britanie atât pentru bărbați, cât și pentru femei.

Au existat 8.974 de decese asociate cu alcoolul în Marea Britanie în 2020, conform NHS.

Gogoșile

Un alt produs care ne scurtează viață este savurat de foarte multă lume. Gogoșile se află pe lista nocivă.

O gogoașă glazurată cu zmeură conține 6 g de grăsimi saturate – aproximativ o treime din limita zilnică recomandată pentru acest tip de grăsime care crește colesterolul – împreună cu 310 de calorii și aproximativ 5 lingurițe de zahăr, potrivit ziare.com, click.ro

Next Post

O femeie s-a casatorit cu câinele ei

vin dec. 9 , 2022
Dupa o casnicie esuata, o britanica in varsta de 46 de ani a decis sa isi uneasca destinele cu… cainele […]
stire 2 O femeie s-a casatorit cu câinele ei