Alin Chirilă, Deputat PSD Mehedinți – interviu incendiar: „Vom face tot ce putem pentru a proteja românii de acest guvern iresponsabil și profund incompetent „

chirila 2 Alin Chirilă, Deputat PSD Mehedinți - interviu incendiar: "Vom face tot ce putem pentru a proteja românii de acest guvern iresponsabil și profund incompetent "
Alin Chirilă- Deputat PSD Mehedinţi

Interviu cu deputatul de Mehedinți, Alin Chirilă privind problemele cu care se confruntă românii în această perioadă:

  1. Ce părere aveți despre organizarea Congresului PNL cu o capitală și alte zeci de orașe în scenariu roșu, cu românii care sunt supuși restricțiilor?

A fost o bătaie de joc inimaginabilă la adresa românilor!

Iohannis și Cîțu vor să impună vaccinarea obligatorie și restricții peste restricții populației, însă au făcut congres cu aproape 5000 de participanți, în spațiu închis, când valul 4 al pandemiei este la apogeu și secțiile de terapie intensivă nu mai fac față bolnavilor în stare critică.

PSD nu poate tolera o astfel de măsură dublă și afăcut un apel public către autorități să se sesizeze și să intervină. Așa cum ați văzut nu s-a întâmplat nimic! Pentru unii mumă, pentru alții ciumă!

A fost o sfidare dezgustătoare a liderilor PNL, întreținută și accentuată inadmisibil de premierul și președintele țării, care trebuie să înceteze! Așa nu se mai poate!

Români nu mai suportă să fie obligați să respecte legi și restricții pe care șmecherii tupeiști ai guvernării le ignoră sau le modifică strict în interesul lor.

Nu se poate ca într-un București în cod roșu, în care părinților și copiilor li se pune în vedere că școlile se închid și învățământul continuă în așa-zisul on-line, guvernanții să calce toate legile și deciziile în picioare și să facă dintr-o acțiune eminamente politică, cu mii de participanți, un așa-zis eveniment cultural doar pentru că interesul lor o cere.

Moțiunea de cenzură e singura cale prin care putem să punem capăt acestei batjocoriri a sănătății și vieții românilor.

chirila 3 Alin Chirilă, Deputat PSD Mehedinți - interviu incendiar: "Vom face tot ce putem pentru a proteja românii de acest guvern iresponsabil și profund incompetent "
chhirila 4 Alin Chirilă, Deputat PSD Mehedinți - interviu incendiar: "Vom face tot ce putem pentru a proteja românii de acest guvern iresponsabil și profund incompetent "
  • Ce face PSD în Opoziție pentru a veni în sprijinul românilor care au fost abandonați de Guvern în lupta cu scumpirile la energie și la alimente?

PSD a reușit constituirea unei Comisii Parlamentare de Anchetă privind creșterea succesivă a facturilor românilor la curent electric și gaze naturale.

PSD a determinat majoritatea să adopte în regim de urgență Legea consumatorului vulnerabil, prin devansarea termenului de intrare în vigoare de la 1 noiembrie anul acesta și prin  creșterea plafonului de venituri în care se încadrează o persoană pentru a beneficia de ajutor, de la 810 lei la 1.149 lei pe membru de familie, iar în cazul gospodăriilor cu o persoană de la 1.445 lei la 2.053 lei, dar și prin creșterea ajutorului suplimentar pentru fiecare sursă de energie.

PSD inițiat legea de plafonare a prețurilor electricității și gazului pentru consumatorii casnici. 

PSD a depus deja la Senat proiectul de lege pentru sprijinirea IMM-urilor la plata facturilor la energie electrică și gaze naturale.

PSD promovează necesitatea majorării salariului minim cu 200 de lei net, pentru sprijinirea românilor cu venituri mici în fața creșterii prețurilor.

Dacă intră în vigoare legea PSD de plafonare a prețurilor la energie, facturile românilor vor scădea imediat cu până la 43% pentru energie electrică și cu până la 23% la gaze naturale. În plus, românii vor mai primi o compensație de 50% din scumpirile plătite în ultimele 6 luni.

Așadar, PSD se ține de cuvânt și face tot ce poate pentru a-i proteja pe români de consecințele catastrofale ale liberalizării iresponsabile făcute de guvernele lui Iohannis.

În timp ce PNL și USR se ceartă ca la ușa cortului pe ciolanul puterii, pe bani, funcții și interese personale, PSD rămâne singurul partid responsabil care face o prioritate din rezolvarea problemelor oamenilor.

chirila 5 Alin Chirilă, Deputat PSD Mehedinți - interviu incendiar: "Vom face tot ce putem pentru a proteja românii de acest guvern iresponsabil și profund incompetent "
  • Ce măsuri credeți că trebuie să adopte Guvernul pentru a nu se închide din nou școlile și pentru a nu crește numărul de îmbolnăviri cu COVID în rândul elevilor și profesorilor?

PSD vine cu o propunerelegislativă pentru testarea periodică gratuită a elevilor pentru COVID-19.

Vrem să obligăm Guvernul să asigure testarea periodică gratuită pentru COVID-19 a elevilor, astfel încât unitățile școlare să poată continua desfășurarea cursurilor cu prezență fizică, în condiții de siguranță.

Inițiativa PSD va asigura câte două teste antigen pe săptămână, pentru fiecare elev din România, care se vor putea face, fie la cabinetele școlare, fie la medicul de familie, fie la alți furnizori de servicii medicale care au contract cu casele de asigurări de sănătate.

România este printre excepțiile din Uniunea Europeană în care se aplică gradul de incidență al îmbolnăvirilor de COVID 19, pentru închiderea școlilor. În cele mai multe dintre țările Uniunii Europene se procedează așa cum a cerut PSD încă din 2020. Adică se testează și sunt trimiși acasă doar elevii bolnavi, în timp ce elevii sănătoși continuă să vină la cursuri.

Guvernul Cîțu nu a făcut nimic în ultimele luni, pentru a promova vaccinarea la nivelul populației generale și la nivelul profesorilor și a refuzat să ofere cadrelor didactice și elevilor alternativa testării gratuite. A alăturat ,însă, România țărilor dispuse să închidă școlile după un anume prag al infectărilor în localitate, țări care au cele mai reduse rate ale vaccinării, dar și cele mai slabe rezultate în privința educației, conform testelor de tip PISA 2018.

chirila Alin Chirilă, Deputat PSD Mehedinți - interviu incendiar: "Vom face tot ce putem pentru a proteja românii de acest guvern iresponsabil și profund incompetent "

Next Post

ANUNȚ DE INTERES PUBLIC - COMUNA BRANIȘTEA

joi oct. 7 , 2021
Share on Facebook Email Vizualizări: 819
ANUNT 794x420 1 ANUNȚ DE INTERES PUBLIC - COMUNA BRANIȘTEA