AMBASADORUL AMERICII , VIZITĂ LA BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ

ambasador AMBASADORUL AMERICII , VIZITĂ LA BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ

Astăzi, a avut loc o donație de carte  pentru Biblioteca Județeană “ I.G.Bibicescu” Mehedinți, din partea Excelentei Sale Ambasadorul Statelor Unite ale Americii in Romania , Adrian Zuckerman ! 

Aici , acesta a fost profund impresionat de colectiile de carte care fac parte din fondul de Patrimoniu al Bibliotecii , dar și de mobilierul care are o vechime de sute de ani , impresionat fiind de ceea ce  aveam noi, mehedințenii, ca moștenire din partea înaintașilor noștri .

 Cărțile donate de catre Ambasada Amercii sunt destinate atât iubitorilor de literatură americană, cât și celor care doresc sa aprofundeze învățarea limbii engleze .  Cărțile au fost înmânate managerului Bibliotecii Județene ,  Cristina Firu ,  care transmite mehedințenilor ce însemnătate a avut ,de fapt,  vizita  ambasadorului la Biblioteca Județeană.

Tot în cadrul acestei vizite , Adrian Zuckerman  a  avut o întrevedere și cu un grup de cadre didactice severinene  , discutând  despre cele două proiecte care au ca temă studiul limbii engleze în școlile mehedințene , proiecte finanțate deja de Ambasada Statelor Unite ale Americii din România.

  Emigrat la vârsta de 10 ani din Romania , în Statele Unite ale Americii , Adrian Zuckerman , intelege și vorbeste fluent limba română, fapt care a facilitat discuțiile care au avut loc în cadrul evenimentului ! În cadrul vizitei , a fost  foarte intersat si impresionat totodată  de istoricul și colecțiile  Bibliotecii, manifestându-și intenția de  a reveni în curând în Mehedinți . 

Donația va intra în patrimoniul   Bibliotecii și va sta la dispoziția profesorilor , elevilor  şi a publicului interesat .

Next Post

CUM POT VOTA ALEGĂTORII CARE SE AFLĂ ÎN CARANTINĂ

vin dec. 4 , 2020
De această urnă specială, pot beneficia atât cei blocați din cauza pandemiei de Covid-19 , cât și  persoanele netransportabile din […]
voturi CUM POT VOTA ALEGĂTORII CARE SE AFLĂ ÎN CARANTINĂ