Bebeluș cu certificat de naștere semnat în avion

Un băiețel s-a dovedit a fi atât de nerăbdător în a veni pe lume încât nu a mai așteptat ca aeronava în care se afla mama sa să aterizeze la București.

Cursa ce venea din Marea Britanie a fost nevoită să aterizeze de urgență pe aeroportul din Praga, unde echipele de salvare i-au transportat pe mămică şi copil la maternitate. Întâmplarea s-a petrecut în ziua de ajun a Anului Nou. Un zbor ce părea a fi ca oricare altul s-a transformat într-o aventură de neuitat pentru membri echipajului şi pasageri. Atunci când mai avea doar o oră de zbor până să ajungă la Bucureşti, pilotul i-a informat pe reprezentanţii aeroportului din Praga că trebuie să aterizeze de urgenţă din cauza unei naşteri. La ora 1 şi 14 minute, paramedicii de la serviciul de urgenţă al aeroportului ţineau în braţe copilaşul de două kilograme şi 750 de grame şi o lungime de 47 de centimetri. „O barză a zburat pe la noi, pe aeroportul din Praga, în cursul nopții. Sunt bucuros că atât mama, cât și copilul, sunt bine și le doresc multă sănătate”, a transmis directorul aeroportului din Praga. La ora 2, avionul şi-a reluat cursa spre Bucureşti, unde a ajuns cu bine, în timp ce mămica şi băieţelul au rămas în Cehia şi au fost transportaţi la spital.

Părinţii au trei variante pentru cetăţenia copilului – cehă, română sau maghiară, după ţara de origine a companiei aeriene.

Conform Codului Aerian, comandantul aeronavei poate semna un certificat de naștere, un astfel de document aflându-se la bord.

O problemă care s-ar putea ivi,  este dacă românca a născut prematur sau la termen. Dacă se dovedeşte că proaspăta mamă a urcat în avion cunoscând faptul că a depăşit termenul de 34 de săptămâni, impus de companie, familia ar putea  fi trasă la răspundere pentru perturbarea zborului.  Relatează mesajul.ro

Next Post

Copil de 13 ani din Zalău, găsit mort de familie

mie ian. 4 , 2023
Părinții au chemat disperați ambulanța, dar era prea târziu Un copil în vârstă de 13 ani a fost găsit mort […]
stire 3 Copil de 13 ani din Zalău, găsit mort de familie