BUCURIA PAŞTELUI, RĂPITĂ ŞI ANUL ACESTA

România este departe de a reintra în normalitate. Suntem într-o stare de alertă continuă, din care nu mai reușim să ieșim. Deplasarea după ora 22:00 va fi interzisă cu mici excepții, iar mersul la Biserică nu se află printre acestea. Românii nu vor avea acces, nici în acest an, la slujba de Sf.Paști. 

paste BUCURIA PAŞTELUI, RĂPITĂ ŞI ANUL ACESTA

Starea de alertă va fi prelungită în această săptămână, iar circulația pe timp de noapte va fi restrictionată mai devreme. Ieșirile pe timpul nopții sunt interzise ! Nici de Sfintele Paști Ortodox anul acesta, nici de Sfintele Paști al catolicilor, românii nu vor putea să meargă la slujba de Înviere. Adică, nu vor putea lua Paște, nu vor putea lua Lumină. Este al doilea an consecutiv, cand bucuria acestei sărbători va fi rapită.

Cea mai mare sărbătoare a creștinătății, Învierea Domnului, are consacrată o slujbă specială, săvârșită în fiecare an la miezul nopții, în cadrul căreia credincioșii primesc de la clerici Lumina lui Hristos, simbolul Învierii Domnului, esența credinței creștine. Și în anul 2020, bisericile au fost goale în noaptea de Înviere. Multe Slujbe au fost transmise online.

Next Post

SINGURA CANTINĂ ȘCOALARĂ DIN JUDEȚUL MEHEDINȚI SE AFLĂ LA CIREȘU

joi mart. 11 , 2021
Singura cantină pentru elevi din Județul Mehedinți se află în comuna Cireșu. Această este dotată după standarde europene, fiind finanțată […]
ciresu SINGURA CANTINĂ ȘCOALARĂ DIN JUDEȚUL MEHEDINȚI SE AFLĂ LA CIREȘU