Ceaiurile care scad glicemia și ţin diabetul sub control

Când suferi de diabet, de bază rămâne, fără îndoială, tratamentul recomandat de medic. Totuși, unele plante medicinale conțin principii active hipoglicemiante, care pot fi de ajutor și în această afecțiune, pe termen lung sau scurt.

Una dintre constantele sangvine cele mai importante este glicemia, respectiv concentrația zahărului din sânge. Diabetul reprezintă o stare de hiperglicemie și, pentru această afecțiune metabolică, anumite plante medicinale contribuie la echilibrarea metabolismului.

Frunzele de afin, recoltate înainte de maturarea fructelor, conțin mirtilină, care poate ajuta la normalizarea nivelului de zahăr din sânge. Afinul (atât fructele, cât și frunzele) are acțiune hipoglicemiantă. Mai mult decât atât, ceaiul din frunze de afin a reprezentat unul dintre tratamentele de top pentru persoanele care sufereau de tulburări ale zahărului din sânge, înainte de descoperirea insulinei.

Frunzele uscate ale anghinării conțin un minim de 0,8% acid clorogenic, un acid organic ce capătă culoarea verde, în urma oxidării, și care poate reduce glicemia cu 10-20%, dar o şi stabilizează pe termen lung, asigurând o bună funcționare a pancreasului. O eficiență deosebită se obține prin asocierea acestei plante cu pulberea din frunzele de gurmar, un tandem de real ajutor în tratarea diabetului de tip 2.

Ceaiul din frunze de dud poate reduce nivelurile periculoase ale zahărului din sânge prin capacitatea sa de purificare a sângelui. Conținutul bogat în clorofilă, care poate fi absorbită de organism și are structura chimică asemănătoare hemoglobinei, asigură transportul oxigenului către organe, în timp ce îndepărtează deșeurile din sânge și astfel accelerează curățarea reziduurilor corpului. Poate reduce nivelul de zahăr din sânge, prin bogăția sa de aminoacizi, fibre, vitamine, minerale și o varietate de substanțe active (alcaloizi și polizaharide). Ceaiul din frunze de dud poate inhiba activitatea alfa-glucosidazei, astfel întârziind descompunerea amidonului în glucoză și fructoză. Relatează alba24.ro.

top view of cup of tea and blister of pills 2022 01 19 00 09 39 utc Ceaiurile care scad glicemia și ţin diabetul sub control

Next Post

Patru ani și niciun vinovat de la moartea militarului din Alba Iulia

mie dec. 21 , 2022
Se împlinesc patru ani de la moartea prin electrocutare a militarului Alexandru Orosz, pe peronul gării din Alba Iulia, în […]
stire 1 x 2 Patru ani și niciun vinovat de la moartea militarului din Alba Iulia