CONSILIUL JUDEȚEAN ATRAGE FONDURI EUROPENE PENTRU CONSTRUIREA UNUI SPITAL MODULAR LA NIVELUL JUDEȚULUI

  Sănătatea mehedințenilor a însemnat o prioritate pentru președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, astfel încât nici de această dată nu se dezice în ceea ce privește modernizarea infrastructurii de sănătate de la nivelul județului.  O cerere pentru atragerea de fonduri europene, a fost depusă în cursul zilei de azi , în valoare de aproximativ 3 milioane de euro,  în vederea implementării proiectului „ Spital modular mobil în județul Mehedinți pentru creșterea capacității de combatere a crizei Covid-19 ”.

spital modular CONSILIUL JUDEȚEAN ATRAGE FONDURI EUROPENE PENTRU CONSTRUIREA UNUI SPITAL MODULAR LA NIVELUL JUDEȚULUI
Aladin Georgescu-președinte Consiliul Județean Mehedinți

Din dorința de a îmbunătăți condițiile și capacitatea de intervenție a personalului medical din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, depune, în continuare, eforturi substanțiale pentru ca cetățenii să beneficieze de cele mai bune condiții medicale.

  Șeful de la Consiliul Județean nu stă nepăsător în fața oportunității de a atrage fonduri europene pentru a asigura cât mai multe locuri la ATI, mai ales că experiența ultimului an, a arătat cât de  importantă este creșterea capacității în secția de Terapie Intensivă.

 Este vorba despre construirea unui Spital Modular, pentru care a și fost depusă o cerere de finanțare în cursul zilei de azi, în vederea achiziționării  a 10 paturi ATI/UPU și 19 paturi în regim de observație,  dar și în vederea achiziționării aparaturii necesare tratării pacienților infectați cu virusul Sars-Cov-2  în regim de urgență.

Cofinanțarea este 0 în cadrul acestui proiect, toate cheltuielile fiind finanțate cu fonduri europene. Spitalul modular ar urma să fie construit în imediata vecinătate a fostei secții ORL din incinta Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin.

Next Post

ÎNCĂ O GRĂDINIȚĂ DIN DROBETA TURNU SEVERIN VA FI REABILITATĂ CU FONDURI EUROPENE

mar mart. 30 , 2021
Sistemul educațional are nevoie de investiții pentru modernizare, astfel încât copiii să poată învăța într-un mediu optim de studiu. Primarul […]
gradinita 19 ÎNCĂ O GRĂDINIȚĂ DIN DROBETA TURNU SEVERIN VA FI REABILITATĂ CU FONDURI EUROPENE