Consumul de ouă te ajută să slăbești

Pentru a pierde în greutate, nu este nevoie să ții o dieta strictă și să reduci drastic consumul de alimente, susțin nutriționiștii. În schimb, ar trebui să optăm pentru un meniu cu alimente sănătoase și hranitoare. Ouale sunt printre cele mai importante alimente capabile să contribuie la reducerea în greutate.

Conform dcnews.ro Oamenii care mănâncă ouă de cel puţin 3 ori pe săptămână sunt mai puţin expuse de a suferi de obezitate şi de excesul de greutate…

Oamenii de ştiinţă au descoperit că persoanele care mănâncă ouă de cel puţin trei ori pe săptămână sunt mai puţin expuse de a suferi de obezitate şi de excesul de greutate şi de niveluri ridicate de colesterol rău în sânge. Acest lucru se datorează faptului că proteina din ouăle de găină are o compoziţie optimă de aminoacizi, care este cea mai apropiată de compoziţia aminoacizilor din proteina corpului uman.

Gălbenuşul, la rândul său, conţine fosfolipide, care au efect lipotrop, optimizează metabolismul grăsimilor şi previne apariţia ficatului gras. În plus, pentru a menţine sănătatea inimii şi a vaselor de sânge şi pentru a echilibra greutatea, expertul recomandă adăugarea în dietă a uleiului de măsline şi măsline, legume proaspete, peşte şi fructe de mare, carne şi cereale integrale.

Singurul aliment care conține numai proteine superioare este oul care, dacă este consumat în cantitate optimă, va aduce numai beneficii organismului nostru.

Gălbenușul este bogat în acizi grași nesaturați, care contracarează puterea aterogenă a colesterolului. Gălbenuşul de ou este bogat în fier, fosfor şi calciu; conținutul de sodiu este modest și, prin urmare, ouăle pot fi consumate chiar și atunci când sunt necesare diete sărace în acest mineral.

În gălbenuș există și o concentrație mare de carotenoizi care îi conferă culoarea roșie/portocalie tipică. Ouăle cu un gălbenuș mai galben pot indica într-adevăr o găină hrănită cu porumb, dar, în mod similar cu ceea ce se întâmplă cu somonul de crescătorie, este posibil să sporească această caracteristică prin simpla adăugare a coloranţilor specifici în furaje. Vitamina D, esențială pentru creșterea și sănătatea oaselor, se găsește în gălbenușul de ou în concentrații mari.

Oul fiert este, așa cum era de așteptat, mult mai sănătos decât cel prăjit, având în vedere că prepararea lui nu necesită ulei încins, adesea nociv, potrivit click.ro. Cu toții știm cum se prepară acesta, fiind printre primele lucruri pe care le înveți atunci când te apuci de gătit, însă următoarea metodă ne învață cum să obținem un interior moale și suculent, fără să dăm greș. relateză dcnews.ro

 

Next Post

O tânără a murit la 4 luni după ce a născut prin cezariană

mie dec. 21 , 2022
Trei medici sunt cercetați penal pentru ucidere din culpă în cazul unei tinere de 17 ani, care a murit la […]
stire 1 x O tânără a murit la 4 luni după ce a născut prin cezariană