EDUCAȚIA SEXUALĂ ÎN ȘCOLI

Sute de fete, sub 15 ani, devin mame în fiecare an

Educația sexuală în școli a iscat dezbateri aprinse atât între autoritățile statului, cât și în rândul oamenilor, iar România este împărțită în două tabere. Potrivit statisticilor, avem cel mai mare număr de mame minore din Europa și cea mai tânără bunică din lume, de doar 23 de ani.

EDUCAȚIA SEXUALĂ ÎN ȘCOLI

Orice copil pune întrebări despre sex, iar responsabilitatea părinților, de care se tem de altfel, este de a răspunde la aceste întrebări. De multe ori, aceștia nu au timpul necesar sau nu află niciodată de curiozitățile copiilor lor. De la o vârstă fragedă, aceștia încep să îşi descopere sexualitatea, astfel încât este nevoie de o materie care să acopere acest aspect.

Sunt multe voci care susțin ideea că adolescenții trebuie sa fie informați la școala de eventualele repercursiuni ale începerii vieții sexuale, iar alții spun că acest lucru nu ar trebui predat ca materie.

 Educația sexuală este un mod de a dobândi cunoștințe în ceea ce privește sexualitatea oamenilor. Ajută copiii să înțeleagă schimbările fiziologice, sociale și emoționale pe care le întâmpină pe masură ce se maturizează, cum se dezvoltă relațiile și cum să ia cele mai bune decizii, informate si responsabile cu privire la tot ce tine de sexualitate.

Potrivit datelor oficiale, avem cel mai mare număr de tineri infectați cu HIV din Europa, iar  UNICEF plasează România pe locul al doilea la numărul de mame adolescente, după Bulgaria. De asemenea, statiscile din 2019 arata că au fost înregistrate peste 16.600 de sarcini nedorite în rândul adolescentelor.

 Cel mai probabil,elevii care vor participa la educația sexuală vor fi înscriși cu acordul parintilor.

Next Post

S-A RĂSTURNAT CU MAȘINA

mar iun. 22 , 2021
Accidentul s-a produs, noaptea trecută, pe centura ocolitoare a municipiului Drobeta Turnu Severin Un accident rutier s-a produs, noaptea trecută, […]
accident 1 S-A RĂSTURNAT CU MAȘINA