ION CUPĂ- SOLUŢII PENTRU TRANSFORMAREA AGRICULTURII ÎN MOTOR DE DEZVOLTARE ECONOMICĂ

ION CUPĂ, candidat PMP Mehedinti pentru Camera Deputatilor:

”Trebuie să inversăm balanța între importul șiexportul de mâncare. Nu e normal să importăm brînză de 5 ori mai mult și legume de 7 ori mai mult decât exportăm”

România are resurse pentru dezvoltare.Ele trebuie doar organizate mai bine, puse în valoare inteligent și cu bun simț național.Este inacceptabil ca țăranii noștri, fermierii, agricultorii să ajungă să-și arunce roadele muncii lor in vreme ce importăm de 5,3 ori mai multă brânză și de 7,7 ori mai multe legume decât exportăm.

7 măsuri urgente pentru transformare a agriculturii în motor de dezvoltare economică

           PMP este singura voce politică a satului românesc. Singurul partid care în mod sistematic poartă un dialog peste tot în țară cu cei din lumea satului românesc. Vom duce în Parlament toate cererile agricultorilor și ne vom bate pentru rezolvarea lor.

PMP a demarat discuții serioase privind alocarea bugetară a fondurilor europene pentru sectorul agricol, pe regiuni de dezvoltare. Personal cred că fondurile europene alocate Olteniei, de exemplu, ar trebui să fie acordate proporțional cu nevoile pe care le au cetăţenii acestei zone. Este absolute necesar să existe o repartizare echitabilă a sumelor de bani comunitari, pentru a diminua cu adevărat decalajele între regiuni.

Cred de asemenea că subvențiile pentru fermierii români trebuie echivalate cu cele ale fermierilor din UE. Tăranul român nu e un european de rangul doi pentru a fi tratat discriminatoriu în raport cu restul Europei.

Trebuie să beneficiem de oportunitatea creată prin decizia Comisiei Europene de a suspenda Pactul de Stabilitate și de Creștere. Putem accesa finanțări, împrumuturi avantajoase ce pot fi utilizate pentru proiecte de investiții care nu sunt finanțabile prin fondurile structurale.

PMP va propune investiții în crearea de lanțuri integrate pentru sectoarele legumicol s izootehnic la nivel regional si județean; vrem construirea a 8 – 10 centre de colectare brânză lapte, ciuperci, fructe de pădure  în zonele montane si de colectare legume, fructe și zarzavaturi în zonele marilor bazine legumicole și producătoare de fructe.

O măsura foarte utilă este suportul pentru crearea de food-huburi care să permită o desfacere mai competitivă a produselor agricole românești; vom încuraja procesarea si dezvoltarea produselor agricole finite printr-un cadru legislative adecvat în acord cu nevoile de dezvoltare ale fermelor de familie și ale cooperativelor românești.

Avem multe oportunități,inclusiv în județul Mehedinți pentru a dezvolta agricultura ecologică, ale carei produse sunt tot mai căutate acum. PMP propune o taxare scăzută a agriculturii ecologice, stimulente fiscal si sprijin institutional pentru obținerea de granturi, inclusiv granturi guvernamentale celor care vor să-și construiască o fermă.

Decolmatarea canalelor de irigații, repararea sistemelor de pompare, achiziția de sisteme fixe și mobile de irigații şi oferirea gratuită a apei fermierilor este o măsură urgentă care trebuie luată pentru a valorifica peste tot munca și investițiile făcute.

Între primele decizii ale noului guvern, noi PMP, credem că trebuie să-și găsească loc extinderea ajutorului de minimis și la alte culturi în afara tomatelor.

Acest pachet minimal de 7 măsuri vor genera o relansare a agriculturii românești ,depășirea efectelor negative generate de criza sanitară.

Comandat de Partidul Mișcarea Populară – Organizația Județeană Mehedinți CMF 11200012

Next Post

PMP MEHEDINŢI – PRINTRE CETĂŢENI LA CUJMIR ŞI VÂNJU MARE

mar nov. 24 , 2020
Membrii Partidului Mişcarea Populară au luat la pas localităţile din Mehedinţi , pentru a afla care sunt nevoile cetăţenilor. În […]