ISVERNA FĂRĂ GUNOAIE PE DRUMURILE PUBLICE

Reprezentanții Geoparc „Platoul Mehedinți”, nu se opresc și continuă șirul acțiunilor de ecologizare a ariilor protejate și mai ales a zonelor cu mare potențial turistic în județul nostru. Astăzi au fost prezenți la Isverna pentru a aduna toate pet-urile și deșeurile aruncate pe domeniul public. Spiritul civic nu a lipsit nici de această dată, întrucât la acțiune s-au alăturat mai mulți voluntari, dar și localnici de toate vârstele.

isverna 3 ISVERNA FĂRĂ GUNOAIE PE DRUMURILE PUBLICE

Un exemplu pentru populație în ceea ce privește ecologizarea zonelor cu un  puternic impact turistic este  Ramona Cupă, vicepreședintele Consiliului Județean Mehedinți. Aceasta a fost prezentă astăzi la Isverna , iar ca de fiecare data s-a implicat în mod direct la acțiunea de ecologizare. Pet-urile și gunoaiele nu s-au dovedit a fi o problemă, întrucât alături de voluntari , Ramona Cupă a reușit să redea strălucirea zonei.

iserva ISVERNA FĂRĂ GUNOAIE PE DRUMURILE PUBLICE

„ Continuăm maratonul ecologizării într-o altă zonă superbă, Isverna, arondată Geoparcului “Platoul Mehedinți”. Acțiunea de amploare la care particip de la începutul lunii aprilie, a reprezentant și reprezintă o experiență unică pentru mine și un exemplu de responsabilitate civică. La toate aceste acțiuni de ecologizare ni s-au alăturat oameni responsabili,cetățeni ai comunelor respective, dar și reprezentanți ai administrației locale. Mă bucur că tot mai mulți oameni conștientizează efectul nociv al poluării cu plastic. ”,  declarat Ramona Cupă, vicepreședinte Consiliul Județean Mehedinți

Bineînțeles, implicați în mod direct în protejarea geoparcului, sunt nimeni alții decât angajații Geoparc „Platoul Mehedinți”. Ca de fiecare dată, aceștia doresc să valorifice zonele de interes ale județului nostru, iar ariile protejate să fie curate bec. Totodată, prin aceste acțiuni de strângere a gunoaielor, rangerii Geoparc „Platoul Mehedinți”, le arată cetățenilor  cât de important este să traiască într-un mediu curat.

 Mai mulți tineri voluntari au participat astăzi la acțiunea de ecologizare, însă surpriza placută a fost participarea localnicilor de toate vârstele.Aceștia au adunat gunoaiele, conștientizând cât de importantă este protejarea mediului înconjurător.

isverna primar ISVERNA FĂRĂ GUNOAIE PE DRUMURILE PUBLICE

“ Este o acțiune pe care astăzi o desfășurăm cu Geoparc “Platoul Mehedinți”, Apele Române și Garda de Mediu din Mehedinți, urmând ca în viitor să desfășurăm mai multe astfel de acțiuni pentru a menține comuna curată ”,  a declarat Ionuț Stoican, primarul comunei Isverna.

De asemenea, prezente la fața locului au fost și autoritatile locale din Isverna. Acestea s-au implicat în mod direct la acțiunea desfasurată astăzi. Atât primarul Ionuț Stoican , cât și unul dintre consilierii locali au fost multumiți de mobilizarea concetățenilor, dar și a organizatorilor, astfel încat prin strângerea gunoaielor de pe marginea drumului, s-a putut reda stralucirea localității, care este fără doar și poate una dintre cele mai frumoase comune din Mehedinți.

iserna 2 ISVERNA FĂRĂ GUNOAIE PE DRUMURILE PUBLICE

Cetățenii trebuie să dea dovadă de responsabilitate civică, să mențină curățenia; dar mai mult decât atât, să aprecieze obiectivele turistice cu care județul nostru a fost înzestrat! Odată ajunși aici, veți observa faptul că Isvena este un colț de rai.

Next Post

RATA DE INFECTARE SCADE ÎN DROBETA TURNU SEVERIN

joi apr. 29 , 2021
Rata de infectare a scăzut, astăzi, în Drobeta-Turnu Severin sub pragul de 1,5 la mia de locuitori. Acest lucru este […]
restaurante RATA DE INFECTARE SCADE ÎN DROBETA TURNU SEVERIN