Leguma care mănâncă tot zahărul din organism-E duşmanul de temut al diabetului

Leguma care „mănâncă“ tot zahărul din organism. E duşmanul de temut al diabetului. Spune-le și prietenilor despre această minune! Fasolea boabe, albă sau roşie, aduce numeroase beneficii organismului.

Această legumă este o sursă naturală de fibre şi de proteine, având un indice glicemic scăzut. De asemenea, fasolea este bogată în fier, un supliment natural energetic, fiind indicat mai ales femeilor.

 

Pentru că are foarte puţină grăsime şi colesterol deloc, fasolea este foarte indicată în regimul diabeticilor. O porţie de fasole în fiecare zi îi ajută pe cei care au diabet de tip 2 să ţină sub control nivelurile de zaharuri din sânge şi reduce riscul de infarct.

Această legumă este recomandată diabeticilor. deoarece are un indice glicemic scăzut, dar si carbohidraţi benefici, cu proteine slabe şi fibre solubile”, spune dr.Daniela Stan, medic de familie din Călăraşi, citat de Adevarul.ro. De altfel, fasolea mai este cunoscută şi sub denumirea de “mâncător de zahăr”, pentru că este foarte bogată în fibre vegetale, care împiedică absorbţia zaharurilor şi reduc secreţia de insulină, potrivit sursei citate. Conţinutul bogat de substanţe nutritive o face un produs alimentar foarte sănătos. Fasolea este o sursă de vitamina B, potasiu, seleniu, magneziu şi chiar calciu. Magneziul are mai multe scopuri în organism: susţine funcţiile musculare şi nervoase, menţine sistemul imunitar, se îngrijeşte de sănătatea oaselor şi a tensiunii arteriale şi ajută la metabolizarea energiei. Fierul este o parte importantă a proteinelor de transport de oxigen în sânge şi promovează dezvoltarea celulelor.rel mesajedinsuflet.roASDAS Leguma care mănâncă tot zahărul din organism-E duşmanul de temut al diabetului

Next Post

Aragazul, o sursă periculoasă de poluare în casă-Toți românii cu aragaze pe gaz trebuie să știe

vin ian. 13 , 2023
In majoritatea locuintelor din Romania, mai ales la oras, exista un aragaz cu gaz metan, asa am fost obisnuiti inca […]
gas cooking stove at home 2022 12 15 20 43 55 utc Aragazul, o sursă periculoasă de poluare în casă-Toți românii cu aragaze pe gaz trebuie să știe