MERSUL CU CAPRA. TRADIŢIE PĂSTRATĂ ŞI PE TIMP DE PANDEMIE

Pandemia nu opreşte mehedinţenii să se bucure de tradiţiile şi obiceiurile pitoreşti. Mersul cu capra este unul dintre cele mai cunoscute obiceiuri. În Drobeta Turnu Severin , tineri îmbrăcaţi în costume specifice, au început ,deja, să vestească pe străzile municipiului  adevaratele momente de fericire şi emotie din perioada sărbătorilor de iarnă .

Mersul cu Capra  este un obicei ce ţine, de regulă, de la Crăciun până la Anul Nou, este unul dintre cele mai frumoase  şi cunoscute obiceiuri din România. În Oltenia , această tradiţie s-a păstrat din tată-n fiu şi, în fiecare an, tineri în costume specifice merg , din casă în casă, pentru a aduce belşug şi noroc. Şi în acest an , în ciuda contextului social în care ne aflăm , tinerii nu renunţă la păstrarea tradiţiilor româneşti şi continuă ducă mai departe ce au învăţat şi să aducă , totodată, în  sufletele oamenilor bucurie , emoţie, dar si speranţa că obiceiurile ce ne diferenţiază de alte naţionalităţi , sunt încă vii , aici , la noi în Mehedinţi.

Cetăţenii  doresc ca acestă tradiţie să fie păstrată şi în acest an! Mehedinţenii îi asteptă pe tineri , să danseze şi să cânte pentru a aduce în casele lor  cât mai  mult belşug şi noroc .

 În ciuda contextual social în care ne aflăm de o bună perioadă de timp, în Mehedinţi tradiţiile şi obiceiurile româneşti sunt păstrate încă vii, iar cetăţenii se bucură de tot ce aduce cu sine perioada sărbătorilor de iarnă.

Next Post

SUPRIZE ÎN PRAG DE CRĂCIUN

mie dec. 16 , 2020
Pandemia de Covid-19 nu a oprit conducerea primăriei municipiului Drobeta-Turnu Severin să ofere cadouri micilor severineni. Anii trecuți, s-au oferit […]