Moneda din argint lansată de BNR

Toți colecționarii se vor „bate” pe ea

Conducerea Băncii Naționale a României (BNR) a anunțat lansarea unui nou ban de metal prețios, în circuitul de monede și medalii vechi, începând de luni, 12 decembrie. Tirajul se ridică la un număr de câteva mii. Colecționarii de bani se vor „bate”, fără îndoială, pe ea.

Veste bună pentru colecționarii de bani! Monedă care se vinde cu câteva sute de lei, lansată de BNR, începând de luni, 12 decembrie. Banul din argint va intra pe circuitul numismatic. Va fi, astfel, adăugat la colecția de monede și medalii vechi, ce pot fi achiziționate de colecționarii interesați de această industrie.

 

Moneda este lansată într-un tiraj limitat, de câteva mii de piese. Potrivit ultimelor informații, este vorba despre 5.000 de bani de argint, scoși pe piață cu tema „90 de ani de la naşterea lui Fănuş Neagu”. Monedele vor putea circula doar pe teritoriul țării noastre. Așa cum stabilesc procedurile, în astfel de cazuri, lansarea va avea loc prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale BNR.

„Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare, precum şi de certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central”, au informat reprezentanții BNR.

Moneda din argint, lansată în cinstea scriitorului Fănică (Fănuș) Neagu prezintă, pe avers, următoarele elemente:

casa memorială Fănuş Neagu;

un fragment din romanul „Îngerul a strigat”;

inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”;

stema României;

valoarea nominală 10 lei;

anul de emisiune 2022.

Pe reversul monedei de argint, vor putea fi remarcate:

portretul şi semnătura lui Fănuş Neagu;

anii de naștere și deces ai scriitorului;

titlurile unora dintre volumele publicate de Fănuș Neagu;

inscripţia „90 DE ANI DE LA NASTERE”.

Moneda lansată în cinstea lui Fănuș Neagu va putea fi regăsită în număr de 5.000 de exemplare. Prețul de vânzare este de 480 de lei, exclusiv TVA, potrivit reprezentanților BNR. La vânzarea sa, cumpărătorul va primi și o broșură de prezentare, alături de certificatul de autenticitate al monedei. Relatează playtech.ro

Next Post

Ceaiuri care scad febra, calmează tusea şi ne pun pe picioare

lun dec. 12 , 2022
Sunt remedii naturiste cu un efect puternic și rapid România este în plin val de viroze la copii, chiar cel […]
stirea 3 Ceaiuri care scad febra, calmează tusea şi ne pun pe picioare