NU TOȚI ELEVII VOR PRIMII MAȘTI GRATUITE LA ȘCOALĂ

NU TOȚI ELEVII VOR PRIMII MAȘTI GRATUITE LA ȘCOALĂ

Noul an școlar se apropie cu pași repezi, iar veștile primite din partea guvernului nu sunt îmbucurătoare pentru parinți.Autoritățile guvernamentale spun răspicat că nu au cum să asigure măsti pentru absolut toti elevii și profesorii care sunt asteptați în clase din toamnă , iar această grijă cade , acum, pe umerii parinților și ale autorităților locale .

Ludovic Orban spune că revenirea în bănci se bazează pe colaborarea dintre școli, autorități și părinți.Autoritățile locale urmează să primească o sumă de bani pentru echipamente electronice, dar și pentru măști, dezinfectanți; insă ,maști gratuite vor primi doar copiii din familiile defavorizate.

Cum măștile sunt obligatorii pentru elevi și cadrele didactice, asociațiile de părinți acuză guvernul că gestionează prost situația și că pune o povară în plus pe bugetul familiilor.

În același timp, același stat le cere părinților să se autoincrimineze penal printr-o declarație pe propria răspundere, declarație care să conțină angajamentul părintelui că nu-și va trimite copilul la școală virusat.

În totală contradicție cu ultracentralizatele politici anti-Covid de până acum, pe care și le asumă ca pe un succes, guvernul Orban face efortul să paseze cât mai departe responsabilitatea spre autoritățile locale, spre fiecare școală în parte, dar mai ales spre părinti.

Next Post

NUMĂRUL DE ÎMBOLNĂVIRI SCADE ÎN MEHEDINŢI

joi sept. 10 , 2020
Județul Mehedinți este printre ultimele locuri la numărul de îmbolnăviri cu Covid-19. În data de 9 septembrie , au fost […]
YjZiOWRkOTgzODFlZGQ0MGY0MjlhOTlmZGZiNzYyY2M.thumb NUMĂRUL DE ÎMBOLNĂVIRI SCADE ÎN MEHEDINŢI