O BĂTRÂNICĂ DIN MEHEDINȚI A ÎMPLINIT ASTĂZI VÂRSTA DE 105 ANI! A FOST SĂRBĂTORITĂ LA GROZEȘTI

O bătrână din județul Mehedinți a împlinit, astăzi, 105 ani și a fost sărbătorită de către autoritățile locale care au venit, bineînțeles, cu daruri. Femeia care a trecut de vârsta centenarului este din comuna Grozești și a trecut prin cele două razboaie mondiale și epoca comunistă.

pozaa batrana O BĂTRÂNICĂ DIN MEHEDINȚI A ÎMPLINIT ASTĂZI VÂRSTA DE 105 ANI! A FOST SĂRBĂTORITĂ LA GROZEȘTI

Pe românii care au prins Marea Unire de la 1918 îi poţi număra cu uşurinţă pentru că sunt foarte puţini , asemenea și cei care îţi mai pot spune o vorbă despre marele eveniment :despre Primul Război Mondial.

Lungu Ioana avea 2 ani la Marea Unire, iar dacă la Primul Război  Mondial era doar o copilă, cel de-al doilea i-a marcat destinul. La doar 25 de ani, femeia a rămas văduvă. Una din cele mai longevive persoane din judetul Mehedinti a implinit astazi, varsta de 105 ani.

Cel de-al Doilea Război Mondial i-a lăsat urme adânci, dar femeia a trecut peste toate greutățile și a mers mai departe.Aceasta a avut 4 copii, iar 2 dintre ei au decedat. Viața bătrânei este mai încarcată decât o carte de istorie. Acum , la 105 ani, încă are puterea să zâmbească.

fiul batranei O BĂTRÂNICĂ DIN MEHEDINȚI A ÎMPLINIT ASTĂZI VÂRSTA DE 105 ANI! A FOST SĂRBĂTORITĂ LA GROZEȘTI

,, Maică-mea a rămas văduvă de la 25 de ani cu 4 copii…nu s-a recăsătorit niciodată. Bărbatul  i-a murit în război … ”,  ne-a mărturisit fiul bătrânei.

Autoritățile locale din comuna Grozești ştiu cât de norocoşi sunt că o cunosc şi că o au alături de ei, pe bunica Lungu Ioana, cel mai bătrân cetățean al comunei. La inițiativa primarului, Coman Gheorghe și a viceprimarului Epure Ion, femeia a primit mai multe cadouri, printre care o diplomă și un tort.

vice batrana O BĂTRÂNICĂ DIN MEHEDINȚI A ÎMPLINIT ASTĂZI VÂRSTA DE 105 ANI! A FOST SĂRBĂTORITĂ LA GROZEȘTI
,, Este o zi importantă pentru localitatea noastră. Avem cel mai în vârstă cetățean al comunei, care a împlinit astăzi 105 ani; ocazie, cu care Consiliul Local Grozești a hotărât să-i fie adus un tort, 1.500 lei, dar și un buchet de trandafiri. Doamna este îngrijită de către propriii copii, fiind ,de asemenea, supraveghetă si de asistenții sociali din cadrul primăriei. Mai avem bătrâni ce se apropie de 100 de ani, dar dumneai este singura care are peste 100.”, ne-a transmis Epure Ion, viceprimarul comunei Grozești.

Lungu Ioana a învățat toate lecţiile unei vieţi dure.Aceasta este printre puținii români norocoși care ajung la această onorabilă vârstă.

Next Post

S-A RĂSTURNAT VIOLENT CU MAȘINA, DIN CAUZA UNEI DEPĂȘIRI

mie apr. 7 , 2021
În această după-amiază, o șoferiță a ajuns la spital, după ce s-a răsturnat cu mașina, în urma unei depășiri. Accidentul […]
accident azi S-A RĂSTURNAT VIOLENT CU MAȘINA, DIN CAUZA UNEI DEPĂȘIRI