O tânără a murit la 4 luni după ce a născut prin cezariană

Trei medici sunt cercetați penal pentru ucidere din culpă în cazul unei tinere de 17 ani, care a murit la 4 luni după ce a născut, prin cezariană, un baiețel. Familia minorei e devastată și susține ca timp de două luni fata s-a tot plâns de dureri, dar la control, i-au zis că totul e bine.

Cătălina a născut, prin cezariană, la Spitalul Sf. Pantelimon din Focşani, un băiat perfect sănătos. Câteva zile mai târziu, tânăra a fost externată și a plecat acasă împreună cu nou-născutul. Avea însă dureri și starea ei, spune familia, se înrăutățea de la o zi la alta.

Rodica Miroiu, mama fetei decedate după cezariană a declarat: „După operație, fata nu se simțea bine. La externare i-a dat o rețetă și i-a spus să nu alăpteze copilul. Timp de două luni de zile fata s-a plâns, a fost la control, i-au zis că totul e ok. ”

Tânăra a decedat, în cele din urmă, în același spital, după 3 intervenții chirurgicale făcute în nicio săptămână.

Cazul ei a ajuns în instanță, iar trei medici sunt puși acum sub acuzare.

Ionuţ Drâmbă, prim-procuror Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşania anunțat că a început urmărirea penală sub aspectul săvârșirii de ucidere din culpă.

Cristian Onia, medic cercetat penal a declarat: „Sunt total nevinovat, dar o să stabilească organele de anchetă. Nu vreau să intru în amănunte. Eu am dat declaratii deja, deci nu am absolut nimic de ascuns! Conducerea Spitalului Județean din Focșani nu a dorit să comenteze situația. ”

Pentru ucidere din culpă sunt cercetați și 7 medici de la Spitalul Județean din Galați, în cazul unui bărbat decedat anul trecut în noiembrie. Aceștia au fost puși sub control judiciar și au fost suspendați din funcție pentru 60 de zile. Relatează digi24.ro.

Next Post

Ceaiurile care scad glicemia și ţin diabetul sub control

mie dec. 21 , 2022
Când suferi de diabet, de bază rămâne, fără îndoială, tratamentul recomandat de medic. Totuși, unele plante medicinale conțin principii active […]
top view of cup of tea and blister of pills 2022 01 19 00 09 39 utc Ceaiurile care scad glicemia și ţin diabetul sub control