,, Adapatul miresei’’ , tradiția care încă dăinuie în zonele rurale din Mehedinți . Deși , multe dintre tradițiile românești nu au fost duse mai departe de către noile generații , atunci când vine vorba de nuntă , acestea continuă să existe și să fie transmise din generație în generație . În comuna Braniștea „Adăpatul Miresei ” este simbolic în acest sat , existând chiar un loc special amenajat .
Când vine vorba de nuntă , tradițiile românești continuă să existe și să fie transmise din generație în generație . Specific basmelor , există zone în Mehedinți unde nunta ține 3 zile și 3 nopți . O tradiție specifică Olteniei este ” Adăpatul Miresei „. În comuna Braniștea , există un loc special amenajat . Este vorba despre „Fântâna Miresei ” . Aici , a 3-a zi de nuntă, mireasa umple o găleată cu apă , urmând mai apoi să ude nuntașii cu un mănunchi de busuioc înmuiat în apă . La final , mireasa răstoarnă , cu vârful pantofului, de 3 ori găleata cu apă.
Obiceiurile de nuntă din Oltenia au farmecul lor aparte ,iar localnicii din comuna Braniștea le respectă în totalitate . Aici, superstițiile legate de nuntă continuă să dainuie . Obiceiul ,, Adăpatul Miresei ” se spune că ar simboliza recolte bogate .