PMP- FĂRĂ PENSII SPECIALE PENTRU POLITICIENI

pmp fara pensii speciale PMP- FĂRĂ PENSII SPECIALE PENTRU POLITICIENI

Deputat ION CUPĂ, Vicepreședinte național PMP:

”Cerem eliminarea de urgență din legea 96/2006 a articolelor 49 și 50 care acordă pensii speciale parlamentarilor”

PMP a fost primul partid care a anunțat prin vocea liderului său, Eugen Tomac că nu va accepta pensiile speciale prevazute deLegea nr. 96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor. În condițiile în care 4,5 milioane de români au o pensie de sub 1000 de lei este inacceptabil și profundimoral ca deputații și senatorii să primească îndemnizații pentru limită de vârstăpensii speciale care se finanțează integral din bugetul de stat, fără ca aceștia să plătească o contribuție individuală la bugetul de stat. PMP cere eliminarea de urgență a acestor pensii speciale care sunt în afara principiului contributivității.

În acest sens, noi,parlamentarii PMP, am cerut astăzi din nou convocarea Birourilor permanente ale Camerei Deputaţilor și Senatului, în regim de urgență, în vederea eliminării din Legea nr. 96/2006 a art. 49 și 50, care reglementează îndemnizațiile pentru limită de vârstă(pensiile speciale ale parlamentarilor). Demisia anunțată de USR și PSD din Parlament pentru a”rezolva” această problemă este un joc ieftin de imagine. El nu va produce efecte in privința eliminării efective a pensiilor speciale. Legea spune clar că pentru mandate incomplete indemnizația pentru limită de vârstă se calculează proporțional cu perioada de mandate efectiv exercitată.

cupa 2 PMP- FĂRĂ PENSII SPECIALE PENTRU POLITICIENI
Ion Cupă – Candidat PMP Camera Deputaţilor

Așadar, PSD și USR arată încă o dată că nu au voință politică pentru a elimina pensile parlamentarilor lor. Singura soluție este propunerea PMP de eliminare din lege a art.  49 si 50 prin care se acordă parlamentarilor aceste pensii nemeritate .

Comandat de Partidul Mișcarea Populară – Organizația Județeană Mehedinți CMF 11200012

Next Post

PESTE 1.000 DE PERSOANE AU FOST CONTROLATE DE POLIŢIŞTI, ÎN ULTIMELE 24 DE ORE

mar nov. 24 , 2020
 Sute de persoane au fost verificate în ultimele  24 de ore în Mehedinţi. În doar câteva ore s-au dat ameni […]
verificari PESTE 1.000 DE PERSOANE AU FOST CONTROLATE DE POLIŢIŞTI, ÎN ULTIMELE 24 DE ORE