PMP MEHEDINŢI VINE CU SOLUŢII CONCRETE PENTRU ÎMBUNĂTĂŢIREA SISTEMULUI EDUCAŢIONAL

ramona cupa PMP MEHEDINŢI VINE CU SOLUŢII CONCRETE PENTRU ÎMBUNĂTĂŢIREA SISTEMULUI EDUCAŢIONAL

RAMONA CUPĂ , PREŞEDINTE PMP MEHEDINŢI :

Curricula școlară trebuie simplificată. Copiii petrec mai multe ore la școală decât părinții la muncă”

PMP va susține în viitorul Parlament  modernizarea curiculei școlare astfel încât  accentul să fie mutat de pe cantitate pe calitate în pregătirea copiilor.

”Nu este normal ca elevii să petreacă mai multe ore la școală decât petrec părinții la muncă. Este un stres inutil care nu ajută la dezvoltarea personalității copiilor. E timpul să preluăm modele de bune practici de  la cei care au reușit  inovând. Finlanda ar putea fi un astfel de model”- apreciază Ramona Cupă, liderul PMP Mehedințiși candidat la Camera Deputatilor.

PMP vrea o reformă a învățământului  prin care curricula școlară să fie adaptată la noile realități economice și culturale și la tendințele de pe piața muncii.Deasemenea PMP își propune introducerea unor cursuri privind„Educația antreprenorială” și „Educația financiară” pentru a pregăticorespunzător tinerii pentru provocările din economia reală.

Cred că ar ajuta la dezvoltarea personală si profesională aceste noi discipline, așa cum ar ajuta și”Educația pentru sănătate” sau„Educaţia în domeniul media ”. Aceasta din urmă ar dezvolta gândirea critică a elevilor șile-ar crșste reziliența în fața dezinformării şi a manipulării” – a mai afirmat Ramona Cupă.

Parlamentarii PMP, inclusiv cei care vor fi aleși în județul Mehedinți vor insista în viitorul guvern pentru introducerea de programe de consiliere și orientare profesională în toate liceele și universitățile prin care elevii și studenții să beneficieze de consiliere adevărată în alegerea profesiei.

Comandat de Partidul Mișcarea Populară – Organizația Județeană Mehedinți CMF 11200012

Next Post

ELIMINAREA PENSIILOR SPECIALE – OBIECTIVUL PMP MEHEDINŢI

joi nov. 26 , 2020
Astăzi,  membrii Partidului Mişcarea Populară au fost printre cetăţenii comunelor Salcia şi Oprişor . Cum pensiile speciale pentru parlamentari a […]
florin gageaaaaa 2 ELIMINAREA PENSIILOR SPECIALE – OBIECTIVUL PMP MEHEDINŢI