Povestea copilului crescut cu pufuleți și ceai-Cum arată acum fetița care la 5 ani avea greutatea unui bebeluș

Viața copilei s-a schimbat radical în 2014, când a fost adusă mai mult moartă decât vie la spital de mama sa. Fetița a fost adoptată chiar de către medicul care a îngrijit-o și și-a revenit complet.

Cazul Florentinei, copila care, în 2014, a ajuns la spital în comă, a impresionat o țară întreagă. Medicii nu mai văzuseră așa ceva. Fetița arăta ca un bebeluș din cauza subnutriției severe, deși avea 5 ani. Copila a fost adoptată de unul dintre medicii din Iași care a îngrijit-o pe perioada spitalizării și se bucură acum de iubirea acestora, dar și a celor doi frați gemeni din familie.

„Flori este acum o mică domnișoară. Pentru toate clipele grele prin care a trecut, soarta a răsplătit-o cu o familie de la care primește doar iubire. Micuța care obișnuia să-mi spună tată este acum un copil frumos, vesel, inteligent și energic”, declara pentru Vremea Nouă medicul care a decis să o adopte.

A fost o întreagă luptă juridică, pentru că aproape doi ani tatăl biologic al fetei s-a opus adopției. După câțiva ani, părinții adoptivi au decis să îi povestească prin ce a trecut în primii ani de viață. Medicul i-a arătat fotografiile înfiorătoare în care se vedea cât de slabă și neîngrijită era, ca să nu afle de la altcineva sau de pe internet ce i se întâmplase.

 

Fetița a plâns când și-a aflat povestea, dar a fost consolată de părinți, care au reușit în cele din urmă să o liniștească.  „A început să plângă când s-a văzut în poze, dar s-a liniștit apoi. A început să plângă destul de tare, dar am luat-o în brațe și am ieșit cu ea în oraș”, a relatat tatăl adoptiv al copilei, potrivit Vremea Nouă.

Florentina provine dintr-o familie săracă din comuna vasluiană Pușcași și a șocat opinia publică când în spațiul public au apărut fotografii cu ea arătând ca un bebeluș, deși avea 5 ani la acea vreme. De amintit este că mama copilei a decis să o ducă la spital abia după ce a constatat că nu mai dă semne de viață.

 

Ani de zile o înfometase, hrănind-o doar cu pufuleți și cu ceai. Când a ajuns la spital, medicii au constatat că fetița intrase în comă. A fost readusă la viață, dar era pe jumătate paralizată din cauza subnutriției. Ca să o recupereze, medicii au luat decizia de a o interna la Clinica de Gastroenterologie a Spitalului de Copii din Iași.

 

Timp de 6 luni, fetița a fost îngrijită intensiv, iar treptat a început să își revină. A început să ia în greutate, a învățat să vorbească, iar la externare ar fi trebuit să ajungă într-un centru de plasament pentru copii cu nevoi speciale din Bârlad, dar unul din medicii care a îngrijit-o nu a vrut să audă de așa ceva.rel adevarul.roCapture 8 Povestea copilului crescut cu pufuleți și ceai-Cum arată acum fetița care la 5 ani avea greutatea unui bebeluș

Next Post

Carnea în untură, deliciu de pe vremea bunicii-Secretele preparatului care „bate friptura”

joi ian. 12 , 2023
  Printre deliciile sezonului rece se numără şi carnea la borcan, o metodă tradiţională de păstrare a preparatelor din porc. […]
Capture 9 Carnea în untură, deliciu de pe vremea bunicii-Secretele preparatului care „bate friptura”