PRIMĂRIILE POT INTRA CU FORŢA ÎN CURŢILE PLINE DE GUNOAIE

 Primăriile pot intra cu forţa pe terenurile şi în curţile în care se adună mormane de gunoaie. După ce fac curăţenie , vor trimite facturile prorietarilor, conform unei legi intrate în vigoare de curand.

Până acum , autorităţile locale nu puteau face mare lucru , chiar dacă primeau sesizări de la oameni cu privire la depozitarea de deşeuri pe o proprietate privată. Acum , după ce legea 273 a intrat în vigoare, atât persoanele fizice , cât şi persoanele juridice sunt obligate să menţină curăţenia în curte, în caz contrar autorităţile locale trebuie să intervină şi să cureţe proprietăţile.  Şi unii mehedinţenii sunt de acord cu această lege . Mulţi nu văd ,însă, cu ochi buni ideea intrării cu forţa pe proprietatea lor.

Cei care vor continua să lase gunoiul în voia sorţii prin curţi riscă, potrivit legii, amenzi între 1.000 şi 2.000 de lei . În  cazul firmelor , sancţiunile pornesc de la 20.000 lei şi pot ajunge la 40.000 de lei.

Next Post

HOŢII DE BRAZI PRINŞI ÎN FLAGRANT DE POLIŢIŞTI. AMENZI DE PESTE 9.000 DE LEI

lun dec. 14 , 2020
Amenzi pentru transportul şi comercializarea ilegală a pomilor de Crăciun ! În acest weekend , poliţiştii mehedinţeni au ieşit  în […]