PSD SUSȚINE AGRICULTURA

produse autohtone 1 PSD SUSȚINE AGRICULTURA

În timp ce PNL şi-a propus închiderea pieţelor şi târgurilor,  Partidul Social Democrat vrea să aducă  pe masa fiecărui român produse proaspete şi de calitate. În contextul măsurilor luate peste noapte, social democrații susțin că vor sa le asigure producătorilor din Romania predictibilitatea de care au nevoie , siguranţa că  produsele şi serviciile lor vor fi valorificate .

agriultorii romaniei PSD SUSȚINE AGRICULTURA

Guvernanții liberali au pus gând rău piețelor. Deși riscul de infectare cu Coronavirus nu este mai mare în piețe decât în supermarketuri, acestea din urmă rămân deschise.

PSD propune măsuri ferme pentru susținerea și dezvoltarea  agriculturii din Romania, domeniu care nu a fost niciodată o prioritate pentru actualul guvern. În urmatorii 4 ani, social-democrații au ca obiective: creșterea subvențiilor din agricultură până la 420 euro/ha până în 2024, subvenție până la 80% pentru dobânda la creditele pentru achiziția de terenuri agricole , subvenţie până la 90% pentru dobânda la creditele pentru creşterea spaţiilor protejate , sprijin de 500 de lei / luna pentru fiecare angajat , timp de 6 luni , dar și subvenţionarea  cu 50% a achiziţiei de sămânţă  certificată pentru anul agricol 2020-2021.  De asemenea, PSD doreşte înfiinţarea “ bursei  de animale “ care să permită vânzarea , prin licitație , a reproducatorilor din rasă pură , pentru toate speciile de interes economic.

Restricțiile din sectorul agroalimentar lovesc pe de o parte în cei care au făcut investiții și au depus eforturi să aibă producții bune, fiind singura lor sursă de venit, iar pe de altă parte, îi afectează pe cei care își doresc pe mesele lor produse românești proaspete și de calitate.

agricultura romaneasca PSD SUSȚINE AGRICULTURA

PSD este , cu siguranță , singurul partid  capabil să aplice politici agricole performante , care să determine siguranța alimentară a țării .  Stau dovadă reușitele  guvernării PSD :  locul 1 in UE la producția de porumb și floarea soarelui în 2019,  buget cumulat alocat agriculturii de 60 miliarde de lei , în 3 ani .  De asemenea, tot în timpul guvernarii PSD, peste 10,8 miliarde de euro , bani europeni ,  au intrat în conturile fermierilor .  Cifra de afaceri din agricultură a crescut cu 26% în perioada 2017-2019.

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Mehedinți CMF 11200020

Next Post

PMP MEHEDINȚI ALĂTURI DE SEVERINENI !

lun nov. 9 , 2020
 Membrii Partidului Mișcarea Populară au fost în acest weekend în târgul din Drobeta Turnu Severin . Candidații partidului la alegerile […]
pmp severin 1 PMP MEHEDINȚI ALĂTURI DE SEVERINENI !