ROMÂNII FĂRĂ SPIRIT CIVIC

Românii apreciază civilizația din Occident, dar nu sunt dispuși să respecte reguli elementare acasă, precum liniștea publică, regulile de circulație sau păstrarea curățeniei.De asemenea, binele comun și implicarea benevolă în societate lipsesc cu desăvârșire. Intrebați câțiva mehedințeni dacă se bazează pe oamenii din jurul lor la nevoie, cu toții au răspuns ca nu au încredere că cineva ar sari în ajutorul lor.

spirit civic ROMÂNII FĂRĂ SPIRIT CIVIC

Ne uităm în jurul nostru şi suntem dezamăgiţi. Oamenii nu respectă regulile elementare pentru o societate modernă, dar nici nu oferă un ajutor altor persoanelor aflate la nevoie. Puţini sunt cei care şi-au păstrat spiritul civic.

spirit civic 2 ROMÂNII FĂRĂ SPIRIT CIVIC

Romanii laudă adesea stilul de viață civilizat al occidentalilor, dar chiar și așa, când se întorc din străinătate, discriminarea şi abuzul revin la ordinea zilei. Marea problemă a societăţii noastre este reprezentată de lipsa de respect faţă de ceilalţi. Oare, sa fie de vina și autoritățile ?
Actuala clasă politică nu reprezintă o elită, nu reprezintă un model pentru tânară generație, nu are o gândire politică proprie, ideologiile fiind împrumutate din afară.

Poate pentru mulți români, spiritul civic este ultima lor grijă. Nivelul scăzut de trai al României își spune cuvântul. Totodată, nepăsarea din jurul nostru se simte, iar romanii sunt corigenti la simțul civic.  

Next Post

MEHEDINȚENI CERCETAȚI PENTRU TRAFIC DE PERSOANE - 15 MINORE OBLIGATE SĂ SE PROSTITUEZE

mie mart. 24 , 2021
15 victime minore au fost recrutate  în scopul obligării acestora la practicarea prostituției.În urma a 9 percheziții, au fost depistate […]
poze trafic MEHEDINȚENI CERCETAȚI PENTRU TRAFIC DE PERSOANE - 15 MINORE OBLIGATE SĂ SE PROSTITUEZE