SITUAȚIE CRITICĂ LA SECȚIA ATI ÎN MEHEDINȚI

Spitalul Judeţean de Urgenţă Mehedinţi nu mai are locuri libere la ATI pentru bolnavii de coronavirus !Secţia de Terapie Intensiva dispune de 6 paturi şi 6 ventilatoare pentru cei infectaţi cu Sars-cov-2, iar în acest moment , toate sunt ocupate de pacienţii în stare gravă .

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Mehedinţi sunt în prezent internaţi 148 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19.Din aceştia , un număr de 13 persoane prezintă forme severe, dintre care 6 prezintă forme grave şi sunt internaţi în secţia ATI, fiind ventilaţi mecanic.

De asemenea ,Spitalul Judeţean de Urgenţă Mehedinti deserveşte atat pacienţii Covid-19 ,cât şi cei non-covid. În acest moment , la unitatea ATI nu mai este disponibil niciun pat liber pentru pacienţi infectati.

,, În momentul de faţă, secţia de Terapie Intesivă, suport pentru boli infecţioase , este organizată cu 6 paturi şi 6 ventilatoare . Aceste paturi reprezintă 20% din capacitatea întregii secţii de Terapie Intensivă  din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă ,, a declarat Elana Bololoi , director Îngrijiri Medicale.

Totodată, situaţia este îngrijorătoare în toată ţara! Tot mai multe spitale au atins capacitatea maximă , astfel  nu mai au locuri libere pentru bolnavii de Covid-19  .Numărul cazurilor de Covid-19 creşte alarmant de la o zi la alta , iar paturile de la ATI sunt din ce în ce mai ocupate.

Next Post

AUTORITĂŢILE SE PREGĂTESC PENTRU SEZONUL RECE

joi nov. 5 , 2020
Conform planului de acțiune pentru sezonul rece, iarna nu ne va lua prin surprindere anul acesta. La nivelul județului, sunt […]