Supa la plic are pana la 10 E-uri si pana la 12,8 grame de sare, cu 156% mai mult decat doza zilnica recomandata de Organizatia Mondiala a Sanatatii, potrivit un studiu realizat de InfoCons, pe baza etichetelor produselor tip supa la plic ce se regasesc pe piata din Romania, se arata intr-un comunicat de presa emis de InfoCons.
Conform sursei citate, în total au fost analizate 29 de produse. Din punct de vedere al ingredientelor regăsite în compoziţie, 89,6% au în compoziţie tăiţei/paste cu un procent cuprins între 44,9% şi 93% din compoziţia produsului, iar 44,8% au în compoziţie legume deshidratate cu un procent cuprins între 2,2% şi 28,5% din compoziţia produsului.
Din punct de vedere al aditivilor alimentari regăsiţi în supa la plic, 93 % din produse au în compoziţie E-uri (aditivi alimentari).
„Încercăm să mâncăm mai uşor şi alegem de cele mai multe ori o supă la plic rapidă şi uşor de făcut. Dar ne-am gândit să citim eticheta de pe supa la plic? Am citit noi etichetele pentru tine, am făcut o radiografie şi, înainte de a cumpăra, măcar citiţi studiul pentru produsele supă la plic, descărcaţi aplicaţia gratuită InfoCons, scanaţi codul de bare şi alegeţi în cunoştinţă de cauză dacă vreţi o supă la plic cu cât mai puţine E-uri, aditivi, coloranţi, conservanţi şi sare!”, a afirmat Sorin Mierlea, preşedinte InfoCons.
rel stiripesurse.ro