Un medicament experimental încetinește evoluția bolii Alzheimer

Primul medicament care încetinește distrugerea creierului în cazul bolii Alzheimer – Lecanemab – a fost declarat un succes istoric și important. Studiul clinic pune capăt unor decenii de eșecuri și arată că se intră într-o nouă era a medicamentelor pentru tratarea Alzheimer – cea mai frecventă formă de demență.

Lecanemab atacă stratul numit beta-amiloid – care se acumulează în creierul persoanelor cu Alzheimer.

Alzheimer’s Research UK a declarat că rezultatele au fost „importante”.  Unul dintre cei mai importanţi cercetători din lume care a lansat ideea de a viza amiloidul în urmă cu 30 de ani, profesorul John Hardy, a declarat că este un rezultat „istoric” şi că este optimist: „Asistăm la începutul terapiilor pentru Alzheimer”.

Profesoara Tara Jones, de la Universitatea din Edinburgh, a declarat că rezultatele sunt „un lucru important, deoarece avem o rată de eşec de 100% de mult timp”.

În prezent, persoanelor cu Alzheimer li se administrează alte medicamente pentru a le ajuta să îşi gestioneze simptomele, dar niciunul nu schimbă evoluţia bolii.

La acest studiu pe scară largă au participat 1.795 de voluntari cu Alzheimer în stadiu incipient. Au fost administrate perfuzii de Lecanemab la fiecare două săptămâni.

Boala a continuat să le răpească oamenilor puterea creierului, dar acest declin a fost încetinit cu aproximativ un sfert pe parcursul celor 18 luni de tratament.

Datele sunt deja evaluate de autorităţile de reglementare din SUA, care vor decide în curând dacă Lecanemab poate fi aprobat pentru o utilizare mai largă.  Relatează digi24.ro.

 

Next Post

Zodia care îşi întâlneşte jumătatea în 2023

mar dec. 20 , 2022
Este din nou momentul acela, și anume venirea noului an. Dar, în același timp, este momentul consultării astrelor despre ceea […]
golden zodiac astrological clock sunlight and sha 2021 08 26 22 35 10 utc Zodia care îşi întâlneşte jumătatea în 2023