VÂSCUL, PLANTA MAGICĂ A NOPȚII DINTRE ANI

Mehedinţenii s-au asigurat că respectă tradiţia şi, au adăugat în coşul de cumpărături pentru sărbători şi vascul. Considerată sacră, această plantă trebuie să fie prezentă de Anul Nou în orice casă. Aduce noroc şi sănătate, se spune din bătrâni.

vasc VÂSCUL, PLANTA MAGICĂ A NOPȚII DINTRE ANI

În mitologiile europene, vâscul are un loc cu totul aparte. Este o plantă încărcată de magie, simbol al curățeniei spirituale, al libertății și armoniei. Semn de bun augur al dragostei, apărător și protector al casei și al familiei, vâscul, căruia i se mai spune și „creanga de aur”, este recunoscut acum drept simbol al sărbătorilor de iarnă.

În mitologia germană, vâscul este considerat o plantă miraculoasă care venea din cer şi nu creştea pe Pământ, fiind un leac ideal pentru fertilitate. De asemenea, cuplurile care se sărută sub această plantă în noaptea dintre ani, se spune că vor avea o relaţie trainică şi fericită.

Next Post

VREMURI GRELE PENTRU ROMÂNIA. CRIZĂ ECONOMICĂ PROFUNDĂ

mie dec. 16 , 2020
Se anunţă vremuri grele pentru români și pentru România ! Numărul crescut de șomeri, amplificat în perioada carantinei, va provoca […]
criza economica VREMURI GRELE PENTRU ROMÂNIA. CRIZĂ ECONOMICĂ PROFUNDĂ