Educația nu trebuie să aibă culoare politica! Europarlamentarul Victor Negrescu a propus ca fiecare stat membru al Uniunii Europene să aloce pentru educație minimum 10% din Planul Național de Redresare și Reziliență. Pentru România, acest lucru înseamnă alocarea a cel puțin 3 miliarde de euro.
Europarlamentarul Victor Negrescu a susținut încă de la începutul pandemiei faptul că orice relansare economică și socială trebuie să pornească de la educație și de la formarea adulților pentru această perioadă plină de provocări. Creșterea competențelor digitale, îmbunătățirea nivelului de pregătire, adaptarea profesiilor la noul context, modernizarea școlilor și universităților, accesul tuturor la infrastructură și educație digitală de calitate sunt dar câteva din aspectele ce trebuie prioritizate în planurile naționale de relansare și reziliență.
Astfel, amendamentele europarlamentarului Victor Negrescu de a aloca minimum 10 % pentru educație, dar și 2 % pentru sectorul cultural și recreativ în Planul European pentru Relansare și Reziliență, au fost votate de către membrii comisiilor pentru Bugete și Afaceri Economice din Parlamentul European.
Recomandările lui Victor Negrescu , au fost susținute și la nivel național , social-democrații oferindu-i sprijin și susținere necondiționtă, pentru că educația nu trebuie să aibă culoare politică! De asemnea, tot în România sindicatele și asociațiile de părinți și de tineret , s-au alăturat deja acestui demers.
În planul inițial , Guvernul României a decis alocarea a doar 3,18 % din fondurile disponibile pentru educație , deși este nevoie de minimum 10%! Iar în acest caz, europarlamentarul Victor Negrescu , a realizat o petiție online, prin care orice cetățean roman este rugat să semneze; astfel încât, alocarea a minimum 10% din PNRR pentru educație, să devină realitate! Creșterea calității procesului educațional în România , trebuie să devină o prioritate cât mai repede posibil.
SEMNEAZĂ ȘI TU PETIȚIA !
https://www.petitieonline.com/minim_10_pentru_educaie_din_planul_naional_de_redresare_i_rezilien