VOM AVEA VIN MAI PUȚIN , DAR MAI BUN

vin 1.1 VOM AVEA VIN MAI PUȚIN , DAR MAI BUN

Lipsa precipitaţiilor din acest an, a redus considerabil recolta de struguri. Boabele sunt stafidite , iar ciorchinii sunt puţini. În zona de munte , de exemplu, cetăţenii sunt supăraţi pentru că producţia de struguri a mers foarte prost  anul acesta. Cu toate acestea , vinul nu şi-a pierdut calitatea , iar mehedinţenii vor avea pe mesele lor ,şi în acest an , licoarea lui Bahus , recunoscută pentru gustul aromat şi parfumat.

Vasile Stoican , din comuna Balta,  ne-a primit în gospodaria lui şi chiar dacă a fost dezamăgit de producţia de struguri din acest an,ne-a aşezsat la masă şi ne-a servit cu bucurie mustul dulce şi gustos de ţara. Seceta nu a afectat însă şi calitatea vinului din zona de munte din Mehedinţi. 

vin 2 VOM AVEA VIN MAI PUȚIN , DAR MAI BUN
,,…aveam aici struguri de îti era mai mare dragul … am udat-o mereu , dar probabil de la ploi acide , toată via s-a mănit . Foarte puţini struguri  faţă de alţi ani. A fost o perioadă de secetă. S-a uscat via şi au mai rămas nişte bobiţe ca cele de porumb,, a relatat domnul Vasile Stoican .

Deși , arșița a lăsat urme adânci în podgoriile din zona de munte , oamenii de aici sunt entuziasmați de faptul că gustul vinului este mult mai bun , iar aroma lui te face , cu siguranţă, să îţi mai pui încă un pahar .

Mehedinţenii sunt recunoscuţi pentru plăcerea de a consuma licoarea lui Bahus , aceasta fiind nelipsită de pe mesele lor .

Next Post

MARȚEA NEAGRĂ. 104 DECESE DE COVID-19 ÎN ROMÂNIA

mar oct. 27 , 2020
Cea mai neagră zi pentru România de la începutul pandemiei ! Peste 100 de români infectaţi cu Covid-19 au murit […]
centru 1 MARȚEA NEAGRĂ. 104 DECESE DE COVID-19 ÎN ROMÂNIA